A sávszélesség mérésének metódusa

A letöltés tesztje

A teszt elvje egyszerű, a teszt elindítása után a webböngészője elkezdi letölteni a kb.100kB méretű fájlt. Abban az esetben, ha a fájl letöltése több mint 5 másodperc, a teszt sikerült és az eredmény megjelenik a statisztikában.

Ellenkező esetben a szerver kiszámítja az új tesztelő fájl nagyságát úgy, hogy a letöltése több, mint 5 másodpercig tartson. A fájl mérete max. 5000kB, ebben az esetben akkor is érvényes a teszt, ha a fájl letöltése kevesebb, mint 5 másodpercig tart.

A feltöltés tesztje

A feltöltés tesztje hasonlóan működika. A teszt a letöltés tesztjénél megszerzett adatokat használja. A feltöltött fájl maximális mérete 1500kB.

Ping teszt

A ping teszt a ping mérésére szolgál. A lemért eredmény azt mutatja, mennyi ideig tart az út az adatcsomagnak, amíg eléri a célját. A használt technológia miatt a teszt pontatlan lehet.

A stabilitás tesztje

A stabilitás tesztje több teszt eredményét hasonlítja össze, miközben a lehúzott fájl mérete ugyanakkora. A legrosszabb és a legjobb eredmény van összehasonlítva. Például ha a legrosszabb eredmény 3 másodprec és a legjobb eredmény 2 másodperc, akkor a stabilitás 66.7%.