Speedmeter.hu News Górcső alatt az optikai internet kapcsolat

Górcső alatt az optikai internet kapcsolat

Még mindig keresi az Önnek legjobb internet-kapcsolatot, és nem elégedett az átlagos sebességgel vagy a megkérdőjelezhető stabilitással, amelyet az időjárásváltozások is befolyásolhatnak? Ebben az esetben határozottan csapjon le az optikai kábelen keresztül történő kapcsolódás lehetőségére.

A legnagyobb gyorsaság és stabilitás

Az optikai internet kapcsolat jelenleg utolérhetetlen - mind az adatátviteli sebesség, mind a stabilitás szempontjából. A száloptika az alapja a teljes internetes adatátvitelnek az egész világon. A közelmúltig azonban ez a csatlakozási lehetőség nem ért el a végfelhasználókig. Manapság a vállalatok és a háztartások egyre gyakrabban kihasználják az optikai kapcsolat lehetőségét.

Milyen gyorsaságra számíthatunk?

Az optikai hálózat biztosítja legjobban a jelenleg elérhető maximális internet sebességet. A háztartásokban általában 100 Mbit/s sebességű (le és feltöltésre egyaránt értendő), internet tarifákkal találkozhatunk. Azonban elérhetőek már olyan szolgáltatások is, amelyek akár 1 Gbit / s sebességet ígérnek. Az ilyen sebességű adatátvitel már több mint elegendő még a legaktívabb Internet használathoz is. Az optikai szálak potenciálja azonban még ennél is nagyobb. Tudósoknak sikerült már laboratóriumi körülmények között 111 Gb/ s sebességet is elérni.

Hogyan továbbítja a jelet?

Az optikai szál üvegből vagy műanyagból készül, amin keresztül a jelet fény továbbítja. Ezen túlmenően az ilyen típusú kábellel a teljes világos szín spektrum átvihető. Ennek eredményeként egyszerre nagy mennyiségű információ továbbítható, és hatalmas kapacitás érhető el.

Az optikai kapcsolat előnyei

A legnagyobb stabilitás

Az optikai szálak nagyon hosszú élettartamúak, ellenállnak az interferencia minden formájának, még kedvezőtlen környezetben is felhasználhatók, és a rajtuk keresztül történő adatátvitel nagyon biztonságos. Tehát kiélvezheti a lehető legstabilabb és legtartósabb csatlakozást.

A sebesség és a jövőbeli lehetőségek

Az optikai szálon keresztül történő internet átviteli sebességének lehetőségeiről már beszéltünk. A jelenlegi internet tarifa kínálatok tökéletesen fedezik még a legmagasabb igényeket is. Az optikai internet elégedettséggel tölti el, nem csak az otthoni, de a vállalati felhasználókat is. Sőt mit több, a csatlakozás sebességének és minőségének jövőbeni fejlesztése hatalmas és kiaknázatlan terület. Ott, ahol az ADSL és más hasonló elöregedett csatlakozási formák már kihalóban vannak, az optikai internet csak most kezd elterjedni.

Alacsony vételár

Amennyiben olyan térségben él, ahol az internet lefedettség optikai kábellel biztosított, van oka az örömre. A rendkívül nagy sebesség és a stabilitás mellett, az internet bekötésért és magáért a szolgáltatásért sem kell túl magas árat fizetnie.

Erős wifivel való kombináció lehetősége

Amennyiben befektet egy jobb minőségű routerbe, az optikai kábelen bejövő gyors internetet akár vezetéknélküli eszközökön is használhatja lakása vagy családi háza bármely területén.

Hátrányai

Eddig az optikai internetről csak ódákat zengtünk. Van ennek az internet kapcsolatnak egyáltalán valamilyen hátránya, hiányossága? Műszaki szempontból ez a változat, legalább is egyelőre lényegében tökéletesnek tekinthető. Az egyedüli hátránya talán, hogy még mindig egy kicsit korlátozott az elérhetősége. Amennyiben olyan helyen él, ahol az optikai internet elérhető, ne gondolkodjon sokáig rajta, hogy bekötteti. Azt, hogy a szolgáltatás elérhető e az Ön lakóhelyén könnyedén kiderítheti nezáväznom dopyte pripojenia.

Biztosan már Ön is átélte. Csatlakozni szeretne a wifi hálózatra mobilon, tableten vagy laptopon keresztül, de a jel gyenge. Szóval elkezd sétálgatni a szobák között, csakhogy a bűvös internet ikonon megjelenjen még egy csíkkal több. Az ilyen megoldás azonban nagyon bosszantó, és néha még csak nem is kivitelezhető. Mi a köze a Mesh rendszernek az ilyen problémákhoz?

Várakozással telve beszerez egy új routert és egyszeriben azzal szembesül, hogy az internet jelentősen lassabb lett annak ellenére, hogy nem váltott szolgáltatót. Hol keresendő a hiba ilyen esetben és mi a megoldása?

A megfelelő router kiválasztása vár Önre, de a kínálat megtekintésekor csak a külsejükben és az árukban különböznek? Ebben az esetben a fontos paraméterek áttekintése nemcsak sok pénzt takarít meg Önnek, de az internet sebességét is nagy mértékben megnöveli.

A média fájlok minőségét tekintve a felhasználók igénye folyamatosan nő, ezért nem szabad megfeledkezni az internetkapcsolat gyorsaságának növeléséről sem, mivel a diszken tárolt videók nézésének divatja már rég a múlté. A közeli jövő a streamingé és a 4K kiterjesztéseké. Készítse fel erre Ön is saját internet kapcsolatát.

Mondjuk, hogy egy kávézóban ülve, rácsatlakozik a kávézó nyilvános wifi hálózatára, és megkezdi hivatalos ügyeinek intézését. Sorba minden ügyét az e-mailektől kezdve a kifizetéseken át. Biztonságban vannak adatai és jelszavai az ilyen és hasonló esetekben? Nézzünk meg néhány lehetséges kockázatot és tippet arra, miként is tudja elkerülni azokat. Merthogy személyes adatainak védelme távolról sem olyan mértékű, ahogyan azt gondolná egy csésze jó kávé mellett ülve.